Tilblivelsen av din minnediamant

ALGORDANZA minnediamant er en syntetisk diamant. Kjemiske, fysiske så vel som optiske egenskaper er de samme som for naturlige diamanter. For å skape en minnediamant simulerer vi det naturlige miljøet som en vanlig diamant utvikles i, gjennom hundrevis av år.

Fra aske til diamant

En diamant er et mineral og består av 99,9 % karbon. Karbon er grunnlaget for alt liv. Karbonatomene er anordnet i et tredimensjonalt rutenett. Dette spesielle rutenettet er det som gir diamanten dens styrke og hardhet.

Isolering av karbonet

Menneskekroppen består av 20 % karbon – livets element. Under kremasjon slipper det meste av karbonet ut som karbondioksid. Fra 1 % til 5 % karbon blir igjen i asken. I vårt laboratorium er vi i stand til å isolere dette karbonet fra alle andre stoffer. Dette isolerte karbonet er grunnlaget for at diamanten skal vokse, på samme måte som med vanlige diamanter i naturen.

Omgjøring til grafitt

Karbon som utelukkende stammer fra asken, omdannes under høyt trykk og høy temperatur til grafitt. Den rensede grafitten er grunnlaget for den påfølgende omdanningen til diamant inne i våre egne HPHT-maskiner (High Pressure – High Temperature = høyt trykk – høy temperatur).

Omdanning til diamant

Et diamantstarterkrystall innenfor vekstcellen utløser vekst i det som skal bli en minnediamant. Denne krystallen smeltes inn i en metallegering, og den forenes ikke med karbonet som er blitt isolert fra kremasjonsasken. Nye diamantkrystaller vil langsomt krystallisere seg på overflaten av starterkrystallet. Denne vekstprosessen tar uker – avhengig av ønsket størrelse på minnediamanten. Starterkrystallet blir deretter fjernet fra overflaten på den syntetiske rådiamanten.

Diamantprosessen foregår i våre egne HPHT-maskiner som er spesialkonstruert for oss, basert på erfaring og forskning og i henhold til våre strukturelle planer. Maskinene simulerer et naturlige miljø for utvikling av diamanter. De kraftige maskinene må skape et trykk på 60 000 bar (870 000 psi) og en temperatur på mellom 1200 °C og 1400 °C. Etter at vekstcellen er fjernet fra maskinen, kan rådiamanten separeres fra metallegeringen.

Din personlige minnediamant vil så håndslipes – og det kun av erfarne eksperter.