Selskapets historie

Ideen om å isolere karbon fra menneskelig kremasjonsaske og å lage en minnediamant fra denne karbonkilden fremkom i 2003. Det å skape syntetiske diamanter fra industrikarbonkilder har vært mulig siden 1960-tallet.

Prosessen med å utvinne rent karbon med påfølgende diamantsyntese er meget kompleks. I kjølvannet av selve ideen fulgte derfor ett år med undersøkelser, om aksept og av tekniske muligheter. I 2004 ble selskapet ALGORDANZA stiftet.

Våre spesialister utviklet prosedyren gjennom intens forskning og ulike prosesser. Naturlige diamanter kommer fram under enormt trykk og høye temperaturer inne i jorden. For å muliggjøre syntese av diamanter må man skape tilsvarende forhold.

HPHT-teknologi (High Pressure/High Temperature = høyt trykk – høy temperatur)

Vårt utstyr for syntese av minnediamanter er meget kraftige maskiner. For å kunne skape våre minnediamanter benyttes våre maskiner til det ytterste. Maskinene kan generere et trykk på 60 000 bar og temperaturer på 1400 °C. Denne prosedyren kalles høytrykk-høytemperatur-énkrystall-syntese.

Selve teknologien ble utviklet i sovjetiske forskningssentre. På grunnlag av dette har vi tatt teknologien et skritt videre og ført den over i en moden fase. Det ble også klart at vi på grunn av vår beliggenhet kunne dra nytte av den eksisterende teknologiens nettverk innenfor utvikling.

Gjennom forskningssamarbeid med betydelige universiteter i Europa, har vi videreutviklet, og vil hele tiden fremover fortsette å videreutvikle metoden for diamantsyntese. Vårt mål er å utvide det aller fremste produksjonsstedet for syntetiske diamanter i Sveits.

Vi er stolt av det som har kommet ut av vårt mangeårige forskningsarbeid: Vår egen prototype på en HPHT-maskin – som vil gi kortere produksjonstid for våre minnediamanter.

Internasjonalt

ALGORDANZA arbeider internasjonalt i over 30 land og er den eneste ISO-sertifiserte produsent av minnediamanter i verden. ALGORDANZA INTERNATIONAL har mer enn 70 medlemmer. Vi samarbeider tett med begravelsesbyråer over hele verden. Bare i Tyskland er mer enn 2000 begravelsesbyråer klassifisert som ALGORDANZA-partner.